HTML

Einmal Berlin, immer Berlin

Milyen az emigrànsok èlete a 21. szàzadban, mivel tölti az idejèt az ember lànya Berlinben, ès ha màr itt tartunk: mièrt èppen ott? - fogyasztàskritikus elmèlkedèsek az anarchizmuson innen, a kapitalizmuson tùl

Friss topikok

Linkblog

Bambusz bicó

2010.02.10. 14:57 Anarchist Cyclist Pirat Panda Bear

nem térek magamhoz. Ez mennyire nagyon nagy királyság már. Természetesen véletlenül sem újkeletű, úgyhogy nem is értem, miért nem jutott ez el eddig hozzám. Mindenesetre eldöntetett milyen váza lesz a következő cangámnak.

Az itteni műszaki egyetemen a gyerekek nekiálltak és összeraktak egy bambusz vázú kerékpárt. Meg persze - miért is ne - elindítottak hozzá egy heti rendszerességgel megtartott workshopot. Sajnos épp kicsit lekorlátoztam a mozgóképsségem - ledobott a paripa egy csinos előre szaltóval, még szerencse hogy gépelni fél kézzel is lehet - úgyhogy személyesen még nem jutottam el, de elvileg minden felszerelés adott, és segítenek hogy bárki elkészíthesse saját bambusz bicóját.

A cél, hogy amennyire csak lehet természetes anyagokból (NaWaRo = NachWachsende Rohstoffe, vagyis megújuló nyersanyagok) építsenek amit csak lehet: biciklit, hangszert, gördeszkát, edényeket, egyszóval ami csak eszedbe jut és technikailag lehetséges. Ehhez rendelkezésre áll a műhely, szerszámok, gépek és a nyersanyag, csak oda kell tenned magad.

A nyersanyag azon kívül hogy megújuló, lehetőség szerint a környékből származik, elkerülendő a szállítással járó CO2 kibocsátást és egyéb környezeti ártalmakat. És igen, ez alól a bambusz sem kivétel, mert ez a zseniális növény európai klímán is vígan elél. Szóval rettentő környezettudatos és igen impozáns kerékpár rakható össze, egyelőre nem minden, de egyre kevesebb mesterséges anyag nélkül.

A kevésbé alkotó kedvű, illetve professzionális kivitelre vágyó kedves érdeklődő szintén találhat magának természetes kétkerekűt a "Zöld egyetem" kiterjedt linkgyűjteményében. Személyes kedvencem a panda bicikli (hogyha egyszer sok pénzem lesz alcímmel).

A globálisabb gondolkodásúak számára pedig ajánlom figyelembe a fejlődő világ közlekedését ily módon fejleszteni kívánó elképzeléseket.

1 komment

Címkék: csináld magad kerékpár globalizáció

A bejegyzés trackback címe:

https://immerberlin.blog.hu/api/trackback/id/tr431745781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gansol 2010.02.10. 22:18:39

Bambuszból bicikli??? Kemény :-) Mondjuk állítólag teherbíró egy növény.
Figyelj a szóismétlésekre (pl: namármost:-), amúgy tök jó amiket írsz.
A Reichstagot már mesélted, de most is ugyanúgy nevettem rajta, kurva jó sztori :-)

Aztán csak óvatosan, ne csinálj a testi épségedből pépséget!
süti beállítások módosítása